Skip to main content

Στον εισαγγελέα ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ για τα επεισόδια

Η μήνυση θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, καθώς όπως επισημαίνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις.

Την πρόθεσή του να ζητήσει την ποινική δίωξη όσων εμπλέκονται στα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα και χθες στους χώρους του πανεπιστημίου Μακεδονίας (δείτε εδώ) γνωστοποίησε ο πρύτανης του Ιδρύματος, Αχιλλέας Ζαπράνης, ο οποίος επισκέφθηκε την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αργυρή Βαλούση.

Όπως τόνισε ο κ.Ζαπράνης στη Voria.gr, στην παρούσα φάση συγκεντρώνεται όλο το οπτικοακουστικό υλικό από τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών με στόχο να κατατεθεί μήνυση τις επόμενες μέρες. «Από τις εικόνες που μεταδόθηκαν μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει την τέλεση αξιόποινων πράξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να προστατεύσει τους 12.000 φοιτητές του ΠΑΜΑΚ.

Σύμφωνα με τον κ.Ζαπράνη, η εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι μετά την κατάθεση της μήνυσης θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΠΑΜΑΚ στρέφεται κατά «ασήμαντων αριθμητικά μειοψηφιών ομάδων» που «με πρόσχημα το ενδιαφέρον τους για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και κάνοντας κατάχρηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ασχημόνησαν κατά τρόπο απαράδεκτο εις βάρος δύο εμβληματικών εκδηλώσεων».

Τονίζει, δε, πως «οι βανδαλισμοί και οι απρέπειες στις οποίες προέβησαν οι εισβολείς υπό την κάλυψη του πανεπιστημιακού ασύλου, έθεσαν εκ νέου ενώπιον της Πολιτείας, της Κοινωνίας και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας το θέμα του ασύλου, που πολυετής καπήλευση και κατάχρησή του το κατέστησε ήδη οξύτατο πρόβλημα».

Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι το ΠΑΜΑΚ είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει την παράγραφο του νόμου που προβλέπει ότι «Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία».