Skip to main content

Στο Κάιρο για την υπουργική σύνοδο του EastMed ο Χατζηδάκης

Αύριο η μονογραφή του καταστατικού του έργου που αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του σε διακρατικό οργανισμό περιφερειακής εμβέλειας.

Για το Κάιρο αναχωρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης προκειμένου να παραβρεθεί στην 3η Υπουργική Σύνοδο τουΦόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου (EastMedGasForum) που συμμετέχουν η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη.

Ο κ. Χατζηδάκης θα παρακαθίσει σήμερα στο δείπνο που θα παραθέσει ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. TarekElMolla, στους ομολόγους του.

Αύριο ο υπουργός ΠΕΝ θα συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου που θα ολοκληρωθούν με την τελετή μονογραφής του Καταστατικού που αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του EastMedGasForumσε διακρατικό οργανισμό περιφερειακής εμβέλειας για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Χατζηδάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον κ. TarekelMollaκαθώς και τους ομολόγους του από την Κύπρο και το Ισραήλ κ.κ. Γιώργο Λακκοτρύπη και YuvalSteinitz.