Skip to main content

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών (φωτο+vid)

Περίπου 50 τρακτέρ που ξεκίνησαν από τη Χαλκηδόνα κατευθύνονται μέσω 26ης Οκτωβρίου- Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης στην πλατεία ΧΑΝΘ

Στη Θεσσαλονίκη έφθασαν τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών για τη συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Συγκεκριμένα, περίπου 50 τρακτέρ που ξεκίνησαν από τη Χαλκηδόνα μέσω της Δυτικής Εισόδου κατευθύνονται στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Τα τρακτέρ από την ανατολική Θεσσαλονίκη σταμάτησαν στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Εκεί παρέμειναν για περίπου μισή ώρα, ενώ σημειώθηκε ένταση, όταν κάποιοι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο αλλά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος.

Λίγο μετά τις 12.30 οι αγρότες με τα τρακτέρ εισήλθαν στη Μουδανιών και θα κατευθυνθούν μέσω Βούλγαρη, Κ. Καραμανλή, Καυτατζόγλου, Λεωφ. Στρατού, Γ΄ Σεπτεμβρίου στο κέντρο και την πλατεία της ΧΑΝΘ.

Απαντώντας στα σχόλια του αγροτοσυνδικαλιστή κ. Μπούτα, ο αγρότης Γιώργος Παπαδόπουλος από την Πέλλα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Ελλάδος είπε:

«Εμείς δεν φοβόμαστε να βγάλουμε στη φόρα τα ΟΣΔΕ μας και τις φορολογικές μας δηλώσεις, για να δούμε ποιος είναι αγρότης και ποιος όχι. Προκαλούμε τον κ. Μπούτα να βγάλει κι αυτός τα δικά του, για να δούμε αν αυτός είναι πραγματικά αγρότης. Εμείς είμαστε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες».