Skip to main content

Προσφορές μέχρι και 60% στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Το δεκαήμερο προσφορών θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου - Μειωμένες τιμές έως και 60% - Στις 13 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εκπτώσεις.

Με δεκαήμερες προσφορές καλοσωρίζει το 2020 η αγορά της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις.
 
Από χθες και μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να βρουν στην πλειονότητα των καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επιλεγμένα προϊόντα, που πωλούνται με μειωμένες τιμές έναντι των αρχικών τους έως και 60%.

Και μπορεί το πορτοφόλι των καταλωτών να μην είναι ιδιαίτερα παχυλό, δεδομένου πως οι οικογενειακές υποχρεώσεις τρέχουν ενώ προηγήθηκαν και οι γιορτές των Χριστουγέννων, ωστόσο δεν ήταν λίγοι οι καταναλωτές που, χθες, έσπευσαν στην αγορά φιλοδοξώντας να βρουν είδη σε χαμηλές τιμές πριν εξαντληθούν.

Άλλωστε δεν ήταν λίγα τα καταστημάτα, κυρίως αλυσίδες ενδυμάτων (οι οποίες πραγματοποιούν και on-line προσφορές) που ενημέρωναν από τις δύο προηγούμενες ημέρες μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και μέσω sms και viber, πως από τις 3 Ιανουαρίου ξεκινούν οι προσφορές.

Η μεγαλύτερη πτώση τιμών εντοπίζεται σε ενδύματα που κυμαίνεται από 30% έως  60%. Στα υποδήματα οι προσφορές ξεκινούν από 20% και δεν ξεπερνούν το 30%, ενώ στα καλλυντικά φτάνουν το 40%. Στο παιχνίδι των προσφορών έχουν μπει για συγκεκριμένα και περιορισμένα προϊόντα και οι αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.  

Μάλιστα κάποια από τα καταστήματα της πόλης προκειμένου να δελεάσουν περαιτέρω τους καταναλωτές εκτός από τη διενέργεια προσφορών δίνουν και δώρα (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων τους) σε όσους κάνουν αγορές άνω των 20 ευρώ.

Αν και όπως λένε εκπρόσωποι της αγοράς, οι οποίοι σημειωτέον δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις χριστουγεννιάτικες πωλήσεις τους, οι προσφορές απορρυθμίζουν την αγορά. Ωστόσο η τακτική αυτή, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει κανόνας. Δεν είναι λίγοι οι έμποροι που θεωρούν πως ρίχνοντας τις τιμές ακόμη και στο ήμυσι των αρχικών τους, θα ενισχύσουν τα ταμεία τους ακόμη και αν οι καταναλωτές καταφεύγουν στα οκονομικότερα ενώ οι ποσότητες που αγοράζουν είναι περιορισμένες.

Έρχονται οι εκπτώσεις

Με κάποιους εκ των καταναλωτών να έχουν προχωρήσει, ήδη, σε αγορές, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εκπτώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, δηλαδή το Σάββατο 29 του επόμενου μήνα.

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00 με 18:00.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.