Skip to main content

Στο κόκκινο η καθαριότητα στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Μόλις 30 άτομα έχει στη διάθεσή του ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου για τα απορριμματοφόρα, τα οποία καλούνται να εξυπηρετήσουν 101.000 δημότες.

Στα όριά της βρίσκεται η Διεύθυνση Καθαριότητας στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, με τη δημοτική αρχή και τους εργαζόμενους να δίνουν καθημερινά αγώνα δρόμου.

Μόλις 30 άτομα έχει στη διάθεσή του ο δήμος για τα απορριμματοφόρα, τα οποία καλούνται να εξυπηρετήσουν 101.000 δημότες. Την ίδια ώρα από τα 24 απορριμματοφόρα είναι σε λειτουργία καθημερινά περίπου 12-13.

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντεπεξέλθουμε και να κρατάμε καθαρό τον δήμο», τόνισε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστος Δεμερτζής, σημειώνοντας πως ο κόσμος έχει δίκιο όταν κάνει παράπονα για την κατάσταση στην Καθαριότητα.

Ο κ. Δεμερτζής υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι κυρίως στο προσωπικό και στην κατάσταση, που βρίσκεται ο στόλος. «Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, ώστε έως το καλοκαίρι να αλλάξει η εικόνα», σημείωσε. Όπως εξήγησε, ο δήμος προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση ώστε να αντικατασταθεί σταδιακά ο στόλος. Για το προσωπικό τόνισε ότι θα τρέξουν τις διαδικασίες για να προσλάβουν άτομα για τη σάρωση μέσω του ΟΑΕΔ, ενώ από το Φεβρουάριο αναμένεται η πρόσληψη μέσω 8μηνων συμβάσεων.  

Ο αντιδήμαρχος ζητά τη συμβολή και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της καθαριότητας σε όλες τις περιοχές. Απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους του δήμου για συνεργασία, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται καθημερινά από τις αρμόδιες Διευθύνσεις.  

Στο πλαίσιο αυτό δημοσιοποίησε 13 συμβουλές – κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ενεργούν οι δημότες σχετικά με τα απορρίμματα, τα ανακυκλώσιμα αλλά και τα ογκώδη, για τα οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι αρμόδιος ο δήμος για την απομάκρυνσή τους.

Παράλληλα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έδωσε στη δημοσιότητα και τους τηλεφωνικούς αριθμούς του δήμου, στους οποίους μπορούν να καλούν οι δημότες για κάθε περίπτωση. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε την ποιότητα ζωής μας καλύτερη», αναφέρει ο κ.  Δεμερτζής.

Αναλυτικά οι 13 συμβουλές – κανόνες :

1. Να μην αφήνετε τα σκουπίδια εκτός κάδων
2. Να προτιμάτε τις βραδινές ώρες για να πετάξετε τα σκουπίδια σας. Όσο το δυνατόν πιο αργά
3. Να ξεχωρίζετε τα ανακυκλώσιμα υλικά και να τα πετάτε στους μπλε κάδους αι να τα πετάτε στους μπλε κάδους
4. Να συμπιέζετε όσο μπορείτε τα ανακυκλώσιμα υλικά πχ χαρτόκουτα για να έχουν μικρότερο όγκο.
5. Να μην αφήνετε κλαδιά και ογκώδη υλικά στα πεζοδρόμια. Τηλεφωνήστε στο 2310757557 και κλείστε ραντεβού με την Υπηρεσία Καθαριότητας.
6. Ο Δήμος δεν αναλαμβάνει την απομάκρυνση μπάζων και η απόρριψη τους ανεξέλεγκτα σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας προβλέπει υψηλό πρόστιμο
7. Για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε παρατηρήσει σε κάποιο πάρκο του δήμου μας αναφέρετε το στην υπηρεσία πρασίνου 2310 758670 ή 2310387118
8. Να πετάτε κάθε σκουπιδάκι στα καλαθάκια.
9.Να ειδοποιείτε στο 15388 ή στο 2313302200 όταν δείτε σκουπίδια ή ογκώδη πεταμένα στους δρόμους.
10. Να δίνετε οδηγίες στους συμπολίτες μας που αγνοούν τις υποχρεώσεις τους
11. Να τοποθετείτε τα χόρτα σε σακούλες και τα κλαδιά δέντρων να τα τεμαχίζετε για λόγους μείωσης του όγκου και του κόστους μεταφοράς.
12. Να καθαρίζετε τακτικά την αυλή και το πεζοδρόμιό σας. Έτσι βελτιώνουμε την εικόνα της γειτονιάς μας
13. Να μην παρκάρετε μπροστά από κάδους απορριμμάτων ή ανακύκλωσης, διότι έτσι εμποδίζετε την αποκομιδή τους.

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τις υπηρεσίες και στα παρακάτω email:
Καθαριότητα: kathariotita@kordelio-evosmos.gr
Πράσινο: prasino@kordelio-evosmos.gr