Skip to main content

Στο κυνήγι 48 εκατ. ευρώ ο δήμος Θεσσαλονίκης

Οφειλές 48 εκατ. ευρώ παρελθόντων ετών κυνηγάει να εισπράξει ο δήμος Θεσσαλονίκης από πρόστιμα και κλήσεις, ακόμα και αν χρειαστεί να κινήσει τις διαδικασίες για κατασχέσεις ή στέρηση φορολογικής ενημ

Οφειλές 48 εκατ. ευρώ, παρελθόντων ετών, κυνηγάει να εισπράξει ο δήμος Θεσσαλονίκης από πρόστιμα και κλήσεις, ακόμα και αν χρειαστεί να κινήσει τις διαδικασίες για κατασχέσεις ή στέρηση φορολογικής ενημερότητας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, ο δήμος, μέσα από το τμήμα δικαστικών εκτελέσεων, έχει κινήσει τις διαδικασίες εκείνες, που είναι απαραίτητες για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του.

«Όταν κάποιος στερεί τη φορολογική ενημερότητα κάποιου, συνήθως προσέρχεται και πληρώνει την οφειλή» υπογράμμισε ο κ. Καπόν.

Οι συγκεκριμένες οφειλές προέρχονται κυρίως από πρόστιμα ΚΟΚ, παραβάσεις τραπεζοκαθισμάτων, από τέλη κ.α. Όπως είπε ο κ. Καπόν, οι υπηρεσίες του δήμου προσπαθούν να ταυτοποιήσουν με ΑΦΜ το σύνολο των οφειλών – διαδικασία επίπονη κυρίως για τις κλήσεις των οχημάτων - που υπάρχουν για το δήμο.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα μη είσπραξής τους τις περισσότερες φορές είναι γιατί δεν υπήρχαν σωστά τα στοιχεία των ανθρώπων, που είχαν υποβληθεί τα πρόστιμα ή είναι επιχειρήσεις που εδώ και χρόνια είτε έχουν πτωχεύσει είτε έχουν κλείσει» υπογράμμισε.