Skip to main content

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι 722 πρόσφυγες και μετανάστες από Μόρια

Οι αιτούντες άσυλο μεταφέρονται με λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Νέα Καβάλα και σε άλλες δομές και χώρους υποδοχής της Β.Ελλάδας

Κατέφθασε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το δεύτερο πλοίο, «Άκουα Μπλου» το οποίο μεταφέρει περίπου 722 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο, με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού.

Στο λιμάνι ήδη βρίσκονται 29 λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για τη μεταφορά των αιτούντων άσυλο.

Οι 379 πρόσφυγες αναμένεται να μεταφερθούν στη δομή της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς, ενώ οι υπόλοιποι σε άλλες δομές, χώρους υποδοχής και ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας.

Απο το πλοίο αποβιβάστηκαν πρώτα όσοι θα μεταβούν σε δομές της Βόρειας Ελλάδας και θα ακολουθήσουν όσοι θα κατευθυνθούν στη δομή της Νέας Καβάλας που βρίσκεται στην Παιονία του Κιλκίς.

Χθες το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι το Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πρώτο πλοίο «Καλντέρα Βίστα», το οποίο μετέφερε 635 πρόσφυγες και μετανάστες (δείτε εδώ).

Τα άτομα μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας του δήμου Παιονίας με 21 λεωφορεία που έχουν σταθμεύσει στον χώρο του λιμανιού απο το πρωί.