Skip to main content

Στο Λονδίνο η Γκερέκου

Συνεχείς επαφές με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος συνεχίζει και σήμερα η υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, στο Λονδίνο με αφορμή τη διεθνή τουριστική έκθεση
Συνεχείς επαφές με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος συνεχίζει και σήμερα η υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, στο Λονδίνο με αφορμή τη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Μarket (WTM).

Εν μέσω συνεχών συνεντεύξεων σε διεθνή μέσα ενημέρωσης (Travel Channel, CNBC, SKY NEWS, Independent κα) η κα Γκερέκου πραγματοποίησε και συνάντηση με την κα Ελένη Cubit, επίτιμο γραμματέα της βρετανικής επιτροπής για την επιστροφή των ελγίνειων μαρμάρων.

Σε δήλωσή της η υφυπουργός σημειώνει ότι το νέο μουσείο της Ακρόπολις έδωσε μια νέα προοπτική τόσο στην πόλη της Αθήνας όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα και πλέον το όραμα της Μελίνας αποκτά σιγά σιγά υπόσταση, τονίζοντας ότι το αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών δεν είναι αίτημα μόνο των Ελλήνων, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. «Μένουμε πιστοί στο όραμα της Μελίνας Μερκούρη και θα συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκίνησε με πάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Γκερέκου.

Στο πλαίσιο της WTM η Άντζελα Γκερέκου έδωσε το παρόν και στην ετήσια συνάντηση των υπουργών τουρισμού, στην οποία συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν οι κατευθύνσεις και τα προβλήματα του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κοινός τόπος για τις κυβερνήσεις των χωρών που προσδοκούν ανάπτυξη μέσω του τουρισμού είναι η προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και στον κλάδο του τουρισμού, όπως σημείωσε η κα Γκερέκου.

ΑΠΕ ΜΠΕ