Skip to main content

Στο Λονδίνο η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα συμμετέχει στις εργασίες της 26ης τακτικής γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).
Την πρώτη της εμφάνιση σε μια διεθνή συνάντηση για τη ναυτιλία θα πραγματοποίησει σήμερα η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη. Η κυρία Κατσέλη θα συμμετέχει στις εργασίες της 26ης τακτικής γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), που διεξάγονται στο Λονδίνο, και παράλληλα θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Έλληνα Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ κ. Ευθύμιο Μητρόπουλο, το προεδρείο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας καθώς και με τον υφυπουργό Μεταφορών της Κίνας. Αύριο, η κ. Κατσέλη θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Μεταφορών της Βρετανίας κ. Κλάρκ.

Τα βασικά  θέματα στην ατζέντα της 26ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΙΜΟ είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της πειρατείας στις ακτές της Σομαλίας.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Συμβουλίου του Οργανισμού για τη διετία 2010-2011.

Την κυρία Κατσέλη συνοδεύουν υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Ναυτιλιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου της.