Skip to main content

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης - Αύριο η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο για το Τατόι

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους θα βρεθεί η αξιοποίηση του κτήματος Τατοϊου, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ομιλιητής και σε δύο μεγάλα συνέδρια

Στο Λονδίνο θα βρίσκεται τις επόμενες δύο μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο, Δευτέρα, θα έχει συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τους θα βρεθεί η αξιοποίηση του Τατοϊου, το οποίο ο βασιλιάς Κάρολος είχε επισκεφτεί όταν ήρθε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τον Μάρτιο του 2021. Είχε μάλιστα εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον για την ανάδειξη του κτήματος Τατοϊου και στην αυριανή συνάντηση θα γίνει πιο συγκεκριμένο το ενδιαφέρον του αυτό.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων του Τατοΐου και στο πλαίσιο αυτό ήδη εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 75 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώτη φάση, για τα οποία θα αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και ιδιωτικές δωρεές.
Το ραντεβού με τον βασιλιά Κάρολο έχει κλειστεί εδώ και καιρό, ωστόσο στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού δεν προβλέπεται συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ.

Συνοδευόμενος από τον τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του, Αλέξη Πατέλη, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με επενδυτές που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για επιχειρήσεις στην χώρα μας.

To βράδυ της Δευτέρας θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση που θα γίνει στο London School of Economics, με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE. Εκεί, ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν, όπου αναμένεται να κάνει αναφορές στην Ανατολική Μεσόγειο, τις θετικές πτυχές του οικονομικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, μετά και το τέλος της δημοσιονομικής εποπτείας, αλλά και τις επόμενες προκλήσεις για την χώρα εν όψει εκλογών.
Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν είναι τα εξής: «Βρίσκεται η Ελλάδα στο δρόμο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη; Πόσο ουσιαστικές ήταν οι μεταρρυθμίσεις; Με τις εκλογές που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος και με τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις, η πολιτική σταθερότητα φαίνεται να είναι πολύτιμη. Τι όραμα έχει ο πρωθυπουργός για την Ελλάδα; Και, πώς αλλάζει η γεωπολιτική της περιοχής; Πού στέκεται η Ελλάδα στα νέα ζητήματα που αντιμετωπίζει μια Ευρώπη που αλλάζει;».

Παράλληλα, θα είναι ο βασικός oμιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο της Morgan Stanley στο Λονδίνο. Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Alpha Bank, την Eurobank, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς.

Το Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο στοχεύει στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάδειξης των επενδυτικών ευκαιριών της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και της ενίσχυσης της θεσμικής εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Θα περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές συναντήσεις μεταξύ των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών και διεθνών επενδυτικών funds, καθώς επίσης συζητήσεις σε πάνελ, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης.