Skip to main content

Στο Λονδίνο σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω Brexit

Ο Ντόναλντ Τραμπ γίνεται ο τρίτος Αμερικανός Πρόεδρος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία, μετά από πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τον Τζωρτζ Μπους το 2003 και τον Μπαράκ Ομπάμα το 2011, ο Ντόναλντ Τραμπ γίνεται ο τρίτος Αμερικανός Πρόεδρος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία, μετά από πρόσκληση της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το πρωί ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μελάνια, θα γίνει δεκτός με τις ανάλογες τιμές στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ από τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα.

Το μεσημέρι η βασίλισσα θα παραθέσει γεύμα για το προεδρικό ζεύγος.

Θα ακολουθήσει περιήγησή τους σε ειδική έκθεση με έργα τέχνης από τη Βασιλική Συλλογή που έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με τις ΗΠΑ.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος Τραμπ θα επισκεφθεί το Αβαείο του Γουέστμινστερ και μετά θα παρακαθίσει σε τσάι που θα παραθέσουν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του.

Το βράδυ διοργανώνεται επίσημο δείπνο στο Παλάτι, όπου η βασίλισσα και ο Αμερικανός Πρόεδρος θα εκφωνήσουν ομιλίες. 

Η επίσκεψη Τραμπ αναμένεται να στιγματιστεί από μεγάλες διαδηλώσεις πολιτών, που διαμαρτύρονται κατά της πολιτικής του Αμερικανού προέδρου.