Skip to main content

Στο Λουξεμβούργο ο Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Οι συνομιλίες των ΥΠΕΞ θα εστιασθούν στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, την κατάσταση στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν τρέχοντα θέματα επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένων των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στα Βαρώσια, την κατάσταση στη Λευκορωσία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικών θα εστιασθούν στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, καθώς και την κατάσταση στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Εσθονίας και της Βουλγαρίας.

Πριν τις εργασίες του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο πρόγευμα εργασίας της ΕΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ (Faisal Bin Farhan Al Saud).