Skip to main content

Στο Μαξίμου ο Κοντοζαμάνης για το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Συνάντηση του υφυπουργού με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρ. Δημητριάδη για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου.

Εξελίξεις δρομολογούνται για το «Γ.Ν. Παπαγεωργίου» έπειτα από συνάντηση του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον χώρο της υγείας, ο κ. Κοντοζαμάνης εκλήθη στο Πρωθυπουργικό γραφείο έτσι ώστε να παρουσιάσει την… «ακτινογραφία» του νοσοκομείου και των αδυναμιών που αντιμετωπίζει αλλά και τις προτεινόμενες λύσεις που θα ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα.

Ας σημειωθεί ότι το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας επωμίστηκε μεγάλο βάρος λειτουργώντας με περισσότερες εφημερίες ενώ ταυτόχρονα βρισκόταν αντιμέτωπο με προβλήματα υποστελέχωσης. Ωστόσο, καταφέρε να λειτουργήσει υποδειγματικά παρά τις όποιες δυσκολίες.

Προσλήψεις

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το «Γ.Ν. Παπαγεωργίου», όπως αποφασίστηκε, ενισχύεται με την πρόσληψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στο πλαίσιο των προσλήψεων που αναπτύσσεται σταδιακά στον κλάδο της Υγείας για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών των νοσοκομείων λόγω και της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω προκηρύξεων που θα εκδοθούν σύντομα, το Νοσοκομείο θα ενισχυθεί με 28 προσλήψεις προσωπικού, εκ των οποίων οι επτά αφορούν στην τακτική πλήρωση θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, επιμελητών Β΄ και οι 21 σε επικουρικό προσωπικό.

Όπως άλλωστε σημειώνεται με ανακοίνωση από το νοσοκομείο, οι 28 προσλήψεις προσωπικού αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στον καθημερινό αγώνα της Διοίκησης και των εργαζομένων για την κάλυψη των οξυμένων αναγκών, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας και της αύξησης του αριθμού διαθέσιμων κλινών για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό SARS-CoV-2, δεδομένου ότι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου αποτελεί πλέον νοσοκομείο αναφοράς Covid-19.