Skip to main content

Στο Mediterranean Cosmos για το Σιμουλτανέ ο σκακιστής Ανατόλι Καρπόβ

Οι εκδηλώσεις του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale Θεσσαλονίκη 2016» μπροστά στο κοινό της πόλης θα κορυφωθούν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Με τον αγώνα Σιμουλτανέ του τέως Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ανατόλι Καρπόβ απέναντι σε 20 σκακιστές θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale  Θεσσαλονίκη 2016» μπροστά στο κοινό της πόλης, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου , στις 5 το απόγευμα.

Λόγω αναμενόμενης βροχής, ο αγώνας τελικά θα δοθεί στους χώρους του Mediterranean Cosmos και όχι στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Εξίσου εντυπωσιακή θα είναι και η συμμετοχή της ελληνικής σκακιστικής ελίτ σε αγώνες Simultane όπως η παρουσία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου στην κατηγορία των νέων, την Παρασκευή 21/10/2016 στο Mediterranean Cosmos

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική, η Ρώσικη και η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale», το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Mediterranean Cosmos.

Το Φεστιβάλ «Chessnale» ως θεσμός ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τεράστια επιτυχία, προβάλλοντας το σκάκι στο ευρύ κοινό ως κορυφαίο πνευματικό άθλημα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα.

Αυτή την πετυχημένη διοργάνωση μεταφέρουμε και στη Θεσσαλονίκη, με τη διοργάνωση του «Chessnale Thessaloniki 2016», με στόχο να προσεγγίσουμε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο κοινό, κυρίως παιδιά κάθε ηλικίας και εφήβους, προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν για την ιστορία του σκακιού και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.  

Στην ίδια διοργάνωση θα διεξάγονται καθημερινά, αγωνιστικές δραστηριότητες όπως ατομικά - ομαδικά πρωταθλήματα Blitz και Rapid, Σχολικά Πρωταθλήματα και διαλέξεις πρωταθλητών στους χώρους του Mediterranean Cosmos.

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις με θέμα το σκάκι όπως, χειροτεχνίες εικαστικές εκθέσεις, face painting live performances, καθώς και ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις “fun family chess ”.