Skip to main content

Στο μικροσκόπιο οι χειρισμοί Σανιδά

O υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης με έγγραφό του ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, να ερευνήσει εάν τυχόν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε σχέση
O υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης με έγγραφό του ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, να ερευνήσει εάν τυχόν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιου Σανιδά σε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπεδίου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καστανίδης, απέστειλε στον κ. Τέντε τα πρακτικά της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση, όπου περιλαμβάνονται οι καταθέσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν κατά το παρελθόν τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στην Επιτροπή, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν οι εισαγγελείς Κυριάκος Καρούτσος, Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου.

Της ενέργειας αυτής του υπουργού είχε προηγηθεί σχετική επιστολή του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Μανώλη Μπετενιώτη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης που του ζητούσε να πράξει τα δέοντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ