Skip to main content

Κορωνοϊός: Στο μισό μειώθηκε η κίνηση στην Εγνατία Οδό με τα μέτρα

Κυκλοφορούν στον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Βορείου Ελλάδας κατά κύριο λόγο φορτηγά και οχήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τα μισά οχήματα κυκλοφορούν στην Εγνατία Οδό από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού. Η θεαματική μείωση της κίνησης που καταγράφεται στον σημαντικότερο αυτοκινητόδρομο μάλιστα είναι σχεδόν ισομοιρασμένη σε όλο το μήκος του.

Στα περίπου 700 χλμ. της Εγνατίας Οδού, οι αρμόδιοι καταγράφουν μείωση των μετακινήσεων σε ποσοστό 50% σε όλο αυτό το διάστημα της επιβολής των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις.

Όπως τόνισε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Κώστας Κουτσούκος, «βάσει των στοιχείων που έχουμε η μείωση είναι πολύ σημαντική. Κινούνται περίπου τα μισά οχήματα από όσα κινούνταν κατά μέσο όρο πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων. Τα περισσότερα από τα οχήματα που κυκλοφορούν είναι νταλίκες, φορτηγά, βαρέα και οχήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η μείωση των επιβατικών ΙΧ αυτοκινήτων είναι η μεγαλύτερη. Επίσης, δεν παρατηρούνται αξιοσημείωτες μεταβολές από νομό σε νομό. Η μείωση είναι σχεδόν πανομοιότυπη σε όλο το μήκος της οδού, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις, που όμως δε συνιστούν έκπληξη».

Ο κ. Κουτσούκος επισήμανε πως η εταιρία είναι προετοιμασμένη για να εφαρμόσει και τυχόν επιβολή απαγόρευσης διέλευσης από τα διόδια τις ημέρες του Πάσχα, εφόσον το αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση, όμως προς το παρόν δεν έχει καμιά ενημέρωση για τέτοιου είδους απαγόρευση.

Είναι εξάλλου νωρίς...