Skip to main content

Στο νοσοκομείο ο Σεργκέι Λαβρόφ πριν τη Σύνοδο Κορυφής, λέει το AP - Διαψεύδει η Μόσχα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος εκπροσωπεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής, έφτασε στο Μπαλί την Κυριακή.

Διεκομίσθη σε νοσοκομείο μετά την άφιξή του στο Μπαλί της Ινδονησίας για τη Σύνοδο Κορυφής της G20 ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετέδωσε τη Δευτέρα το Associated Press επικαλούμενο αξιωματούχους της χώρας.

Πάντως, με ένα βίντεο το οποίο τον δείχνει να κάθεται στη βεράντα του ξενοδοχείου του στο Μπαλί της Ινδονησίας όπου βρίσκεται για την Σύνοδο των G20, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διαψεύδει ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης - Ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέβασε βίντεο από το Μπαλί - «Είμαι καλά»

Ο Λαβρόφ, που εκπροσωπεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής, έφτασε στο Μπαλί την Κυριακή. Τρεις Ινδονήσιοι κυβερνητικοί και ιατρικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Associated Press ότι ο Ρώσος διπλωμάτης νοσηλεύεται στο νησί. Όλοι αρνήθηκαν να κατονομαστούν, καθώς δεν είχαν την εξουσιοδότηση να συζητήσουν το θέμα δημοσίως.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sanglah στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Ντενπασάρ. Το νοσοκομείο δεν σχολίασε την είδηση. Δύο από τους αξιωματούχους είπαν ότι ο Λαβρόφ νοσηλευόταν για καρδιακή πάθηση.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Τζακάρτα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη  για σχόλιο.

Διαψεύδει η Μόσχα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε τη Δευτέρα πως οι αναφορές ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο είναι «ψεύτικες», σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

«Ο Σεργκέι Βικτόροβιτς και εγώ βρισκόμαστε εδώ στην Ινδονησία και διαβάζουμε τις ειδήσεις και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας», έγραψε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram.