Skip to main content

Στο νοσοκομείο Γεννηματάς η Παυλίδου: Θα είμαστε κοντά σας με λύσεις

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά έχουν δεσμευτεί για την αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, είπε η υποψήφια βουλευτής

Το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ένα από τα πιο κεντρικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης που δέχεται ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ασθενών, επισκέφθηκε η Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Νιόβη Παυλίδου.

Η κ. Παυλίδου αρχικά περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου και, μεταξύ άλλων, βρέθηκε στα εργαστήρια και στα γραφεία των ιατρών και των διοικητικών υπαλλήλων. Στη συνέχεια συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τις δράσεις και για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ίδρυμα.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου κατάφερε να καλύψει σημαντικό αριθμό οργανικών θέσεων με νέες προσλήψεις προσωπικού. Πρόκειται για μια ενέργεια, που, όπως επισημάνθηκε, προσφέρει ανακούφιση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, ωστόσο δεν επιλύει τελείως το πρόβλημα, οπότε χρειάζεται να γίνουν και άλλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα μέλη της διοίκησης του «Γ. Γεννηματάς» ανέφεραν ακόμη στην κ. Νιόβη Παυλίδου ότι το νοσοκομείο εντάχθηκε σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτηριακών του εγκαταστάσεων, έργο που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των δαπανών που καταβάλλονται για θέρμανση και ψύξη κατά τους χειμερινούς και θερινούς μήνες, αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση, όπως είπαν μέλη της διοίκησης στην υποψήφια βουλευτή της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, το νοσοκομείο εξασφάλισε και χρηματοδοτήσεις για την αναβάθμιση του εργαστηριακού και ιατρικού εξοπλισμού. Πρόκειται για εξοπλισμό που θα αναβαθμίσει τόσο το «Γ. Γεννηματάς», όσο και το νοσοκομείο «Αγ. Δημητριος», καθώς πρόκειται για νοσοκομειακά ιδρύματα με κοινή διοίκηση.

Η διοίκηση αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την αξιόπιστη παρακολούθηση και αυτοαξιολόγηση του έργου τους, με μετρήσιμους δείκτες, πχ. η αύξηση δαπανών σε εργαστηριακά υλικά αντιστοιχίζεται σταθερά στην αύξηση του παρεχόμενου νοσηλευτικού έργου.

Η κ. Νιόβη Παυλίδου συνάντησε στη συνέχεια φύλακες και εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι της είπαν πως παρά τον αυξημένο όγκο ασθενών και νοσοκομειακών αποβλήτων που παράγονται, το νοσοκομείο κατορθώνει και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ανάγκες καθαριότητας, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από τις συζητήσεις που είχε η κ. Νιόβη Παυλίδου με τα μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους διαπιστώθηκε, όπως επισημαίνεται, ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι και σήμερα για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του ιδρύματος, κενά και ελλείψεις συνεχίζουν να υπάρχουν. Η κ. Παυλίδου ανέφερε ότι η ΝΔ στο πρόγραμμά της προτάσσει στοχευμένες προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, κυρίως σε νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό, όπου καταγράφονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις. Ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά έχουν δεσμευτεί για την αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, ώστε οι υπηρεσίες προς τους πολίτες να είναι υψηλού επιπέδου.

«Θα είμαστε δίπλα σας. Και ως νέα κυβέρνηση θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία και γενικότερα στον χώρο της Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Νιόβη Παυλίδου.