Skip to main content

Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου η Κιβωτός

Η πρεσβυτέρα και η μητέρα του πατέρα Αντώνιου ήταν οι μόνες που μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς. Ο ίδιος δεν εμφανίζεται πουθενά.

Η Οικονομική Αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό από τη Δευτέρα όλα τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο στην Κιβωτό του Κόσμου έδειξαν πως πρόκειται για Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, να κατέχει το 50%, και το υπόλοιπο ποσοστό (50%) να είναι στο όνομα της 86χρονης μητέρας του πατέρα Αντώνιου, η οποία μένει μόνιμα στη Χίο. Η πρεσβυτέρα και η μητέρα του π. Αντώνιου ήταν οι μόνες που μπορούσαν να σηκώσουν και χρήματα από τους λογαριασμούς.

Ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος δεν φαίνεται να εμφανίζεται πουθενά ως εταίρος της ΑΜΚΕ.

Οι έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία συνεχίζονται, καθώς ερευνάται και η διαδρομή που ακολούθησαν τα χρηματικά ποσά που λάμβανε η Κιβωτός του Κόσμου από χορηγίες και δωρεές. Παράλληλα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα «ψάξει» και τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε πως την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός» στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Διαβάστε: Υπόθεση Κιβωτού: Παρουσία της Μαρτίνου ο έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία