Skip to main content

Στο Open House Thessaloniki το ιστορικό κτήριο του ΕΒΕΘ

Εντός του διημέρου 24-25 Νοεμβρίου στο ΕΒΕΘ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 35 ξεναγήσεις από τους εθελοντές-ξεναγούς του θεσμού.

Στο Open House, σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής, συμμετείχε το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το Open House διοργανώθηκε για 7η φορά στην Θεσσαλονίκη και μεταξύ των κτηρίων, που επιλέχθηκαν, για να μπορεί να τα επισκεφτεί το κοινό περιλήφθηκε για μία ακόμη φορά και το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και μεγάλης ιστορικής σημασίας κτήριο του ΕΒΕΘ, που χτίστηκε το 1929 και διατηρεί αναλλοίωτα τα βασικά μορφολογικά χαρακτηριστικά του και τον εσωτερικό διάκοσμο.

Στο πλαίσιο αυτό και εντός του διημέρου 24-25 Νοεμβρίου στο ΕΒΕΘ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 35 ξεναγήσεις από τους εθελοντές-ξεναγούς του θεσμού.

Το υλικό της ξενάγησης παραχωρήθηκε από το ΕΒΕΘ στους ξεναγούς, ενώ οι επισκέπτες παρακολούθησαν και το δεκάλεπτο επετειακό βίντεο του Επιμελητηρίου, που δημιουργήθηκε για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

Επίσης, ένας από κάθε γκρουπ επισκεπτών λάμβανε, μετά από κλήρωση, αντίτυπο από το Ιστορικό Επετειακό Λεύκωμα του Επιμελητηρίου, που περιέχει ιστορικά στοιχεία για τα 100 χρόνια της λειτουργίας του.