Skip to main content

Στο Ορφανοτροφείο Μέλισσα ο Μητσοτάκης-Δέσμευση για επίλυση οικονομικών θεμάτων

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε και πρόσφερε δώρα στα κορίτσια, τα οποία με τη σειρά τους του χάρισαν ζωγραφιές και έπαιξαν τραγούδια και κάλαντα στο πιάνο.

Το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, ξεναγήθηκε στον χώρο και συνομίλησε με μέλη του δσ του ιδρύματος, το οποίο ιδρύθηκε το 1921 και στεγάζει 20 παιδιά ηλικίας μέχρι 18 ετών, που στην πλειονότητά τους φιλοξενούνται κατόπιν δικαστικής εντολής, λόγω κακής γονικής μέριμνας.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε και πρόσφερε δώρα στα κορίτσια, τα οποία με τη σειρά τους του χάρισαν ζωγραφιές και έπαιξαν τραγούδια και κάλαντα στο πιάνο. Παράλληλα, άκουσε από το δσ του ιδρύματος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σχετίζονται με την περιορισμένη χρηματοδότηση που λαμβάνει.



Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ιδρύματος, καθηγήτρια του ΑΠΘ, Θεοφανώ Παπαζήση, το ίδρυμα εκτός από τα 20 παιδιά που στεγάζει, φιλοξενεί και επτά ενήλικες κοπέλες, τις οποίες στηρίζει μέχρι να βρουν δουλειά. Ωστόσο, όπως είπε, η επιχορήγηση των 30.000 ευρώ ετησίως φτάνει μόνο για έναν μήνα. Η κ. Παπαζήση τόνισε πως βασικό πρόβλημα είναι η πληρωμή του προσωπικού που είναι σημαντικό για την υποστήριξη της λειτουργίας του ιδρύματος. "Είμαστε σε πολύ δεινή θέση γιατί δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους", είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι σε πρώτη φάση θα μεριμνήσει για την κάλυψη κάποιων εξόδων από τη Βουλή και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.



Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα μεταβεί στα Γιαννιτσά όπου θα επισκεφτεί το νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας και κατόπιν τα νοσοκομεία Έδεσσας και Βέροιας.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να επισκεφτεί το ίδρυμα στο πλαίσιο περιοδείας το περασμένο Σάββατο, ωστόσο η επίσκεψή του αναβλήθηκε λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο Μακεδονία.