Skip to main content

Στο ΠΕΠ το 10ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

Ένα νέο έργο που αφορά στις υποδομές εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας, Μαρία Λιονή.
Ένα νέο έργο που αφορά στις υποδομές εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τη γενική γραμματέα της περιφέρειας, Μαρία Λιονή. Πρόκειται για την «Ανέγερση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας», με προϋπολογισμό 3.230.850 ευρώ.

Την αίτηση χρηματοδότησης του έργου κατέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας. Η πρόταση περιλαμβάνει την ανέγερση εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου για τη στέγαση του 10ου Δημοτικού της Νάουσας, δυναμικότητας 150 μαθητών. Το σχολείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 2.605,25 τετραγωνικών μέτρων, στην πόλη της Νάουσας, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθεί και ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου, εμβαδού 1.833 τ.μ., που θα αποτελέσει τον αύλειο χώρο του σχολείου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε η κ. Λιονή, «οι υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κάνουν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ). Στο πλαίσιο αυτό έχουμε μια σειρά από προσκλήσεις ανοιχτές για την υποβολή προτάσεων για έργα που θα χρηματοδοτηθούν στην Τέταρτη Προγραμματική Περίοδο. Ανάμεσα στα έργα, μεγάλη βαρύτητα δίνεται στις υποδομές εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην κατεύθυνση της επίλυσης χρόνιων στεγαστικών προβλημάτων σε όλες τις βαθμίδες (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση). Τα προγράμματα σχολικής στέγης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων έχουν μια χρυσή ευκαιρία να επισπευσθούν και να ενισχυθούν μέσω του ΕΣΠΑ».

Η κα Λιόνη, ανέφερε επίσης ότι η υποβολή ώριμων μελετών οδηγεί σε εντάξεις έργων, τα οποία θεωρούνται από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους μαθητές αναγκαία, προκειμένου να παρέχουμε πιο ποιοτική εκπαίδευση σε σύγχρονα σχολεία. «Συνολικά για τις υποδομές εκπαίδευσης, βάσει και της τελευταίας εκχώρησης κοινοτικών κονδυλίων στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, στους επτά νομούς της περιοχής μας διατίθενται 119.520.000 ευρώ. Ποσό που θεωρώ ότι είναι ικανό να καλύψει σημαντικό μέρος των αναγκών που υπάρχουν. Καλώ όλους όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν μελέτες, να τις καταθέσουν στο ΠΕΠ και να μπορέσουν έτσι να απορροφήσουν κονδύλια για την υλοποίηση απολύτως αναγκαίων έργων για την εκπαίδευση, που επί χρόνια αποτελούν αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε στο βαθμό που μπορούμε, ώστε να επιτύχουμε στο τέλος της Τέταρτης Προγραμματικής Περιόδου τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου για την παροχή γνώσεων και εφοδίων σε όλους τους νέους της Κεντρικής Μακεδονίας», κατέληξε η κα Λιονή.