Skip to main content

Στο πλευρό του Παπακωνσταντίνου ο Καρατζαφέρης

Άνανδρη χαρακτηρίζει την επίθεση της ΝΔ στον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εκτιμώντας ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη για τη χώρα.
Στην εκτίμηση ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη προέβη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κάνοντας λόγο για σχέδιο απαξίωσης της χώρας, ενώ χαρακτήρισε «άνανδρη» την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας ώστε –όπως είπε- να «ετοιμάσουμε μία στρατηγική άμυνας και αντίστασης για αυτά που έχουν αποφασιστεί για εμάς, ερήμην μας».

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να καθίσουμε, να συνεργαστούμε και να αποφασίσουμε τελικά ποια μέτρα θέλουμε να λάβουμε, καθώς και ποιες άσκοπες σπατάλες πρέπει να κόψουμε και να εξαλείψουμε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το μνημόνιο είναι το αποτέλεσμα των κακών, των λανθασμένων κινήσεων και αποφάσεων, καθώς και της άθλιας και κακόβουλης διαχείρισης των δύο μεγάλων κομμάτων.

Τάχθηκε δε υπέρ της παράτασης αποπληρωμής του δανείου της Ελλάδας προς ΕΕ και ΔΝΤ, προκειμένου να έχουμε το χρόνο «να καταστρώσουμε ένα σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική αναγέννηση και ανάταξη της χώρας».

«Το 2013 θα χρωστάμε 400 δις. Οι αριθμοί δεν “βγαίνουν” με τις σημερινές συνθήκες δανειοδότησης. Πιστεύω ότι με τις παρούσες συνθήκες “ματαιοπονούμε“ και υποβάλουμε το λαό σε άδικες θυσίες. Πρέπει να ζητήσουμε επιμήκυνση όλων των υποχρεώσεών μας, να συσσωρευτούν όλα τα χρωστούμενα ποσά και να κάνουμε ένα Ομολογιακό Δάνειο, που θα λήγει μετά από 10-12 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε πληρώσει πολλά περισσότερα στους προμηθευτές μας λόγω χρόνιων υπερκοστολογήσεων, διαφθοράς και καπέλων».

Όσον αφορά στην κριτική που δέχεται ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι ο ΥΠΟΙΚ έχει γίνει ο εύκολος στόχος και βάλλεται από όλους ανεξαιρέτως, τόσο εσωκομματικά, αλλά και από την Αντιπολίτευση.

Κατηγόρησε δε τη Νέα Δημοκρατία για άνανδρη επίθεση στο πρόσωπο του υπουργού. «Γιατί η ΝΔ επιτίθεται άνανδρα στον κ. Παπακωνσταντίνου και δεν υποβάλει αίτηση μομφής, για να ξεκαθαρίσει μια και για πάντα το ζήτημα; Να εκφράζουμε τις διαφωνίες μας τίμια και αντρίκια μέσα από το Κοινοβούλιο και όχι πισώπλατα και άτιμα με non -paper και πόλεμο δολιοφθοράς», σχολίασε.