Skip to main content

Κατά του «μαύρου» στα κανάλια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιαγράφων

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιαγράφων προς τους εργαζόμενους και την ΕΣΗΕΑ στον αγώνα τους κατά του «μαύρου»

Τη συμπαράστασή της προς τους εργαζόμενους και την ΕΣΗΕΑ στον αγώνα τους κατά του «μαύρου» στην πολυφωνία εκφράζει σε μήνυμά της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Η υπόθεση θα υποβληθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μέσω της πλατφόρμας για την προστασία και την ασφάλεια της δημοσιογραφίας ενώ η ΕΟΔ θα απευθύνει ακόμα σχετική επιστολή στον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Έτιγκερ.

Σοβαρές ανησυχίες για την ανεξαρτησία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα από την απόφαση της κυβέρνησης να δημοπρατήσει μόνο τέσσερις άδειεας και να οδηγήσει εργαζόμενους στην ανεργία, εκφράζει, σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ ζητεί «να μην κλείσουν οι τέσσερεις σταθμοί, που δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 1.800 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί θα χάσουν τη δουλειά τους και θα επηρεαστούν ακόμα άλλοι 3.000 εργαζόμενοι, σε περιφερειακές δραστηριότητες των ΜΜΕ.  Πρέπει με νόμο να επιβληθεί η τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας, όπως και η τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Επίσης να διασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και η ανεξαρτησία των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς».