Skip to main content

Στο πλευρό της συμβασιούχου που τραυματίστηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

«Ο δήμος θα στηρίξει την συμβασιούχο σε όλη της την προσπάθεια για την αποκατάσταση της υγείας της», είπε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου

Στο πλευρό της συμβασιούχου υπαλλήλου της καθαριότητας, η οποία τραυματίστηκε, κατά την αποκομιδή απορριμμάτων, όταν εκτοξεύτηκε υγρό (προφανώς τοξικό), θα σταθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Αυτό ανακοίνωσε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό. «Ο δήμος θα στηρίξει την συμβασιούχο σε όλη της την προσπάθεια για την αποκατάσταση της υγείας της», είπε η κ. Γούλα.

Για το θέμα θα ενημερώσει αναλυτικά και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Καθαριότητα Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Ο τραυματισμός της συνέβη χθες 27.06.2018 περίπου στις 07:30 το πρωί κατά την αποκομιδή μπλε κάδου Ανακύκλωσης, όταν μπουκάλι με κάποιου είδους καυστικό υγρό που είχε απορριφθεί στον μπλε κάδο μαζί με τα ανακυκλώσιμα υλικά, κατά την συμπίεση των υλικών από την πρέσα του απορριμματοφόρου, εκτόξευσε το υγρό και τραυμάτισε  το πρόσωπο και το λαιμό της εργαζόμενης.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, με αφορμή το χθεσινό ατύχημα, η Διοίκηση θα επανεξετάσει το ζήτημα των Μέσων Ατομικής Προστασίας που απαιτούνται για κάθε ειδικότητα, «δεδομένου ότι η εργαζόμενη διέθετε τα προβλεπόμενα, χωρίς όμως αυτό να αποτρέψει τον τραυματισμό» και θα εντείνει τις διαδικασίες ενημέρωσης του προσωπικού σε θέματα πρόληψης ατυχημάτων.

Διαβάστε: Εργαζόμενη στην καθαριότητα τραυματίστηκε στην αποκομιδή απορριμμάτων

Εν τω μεταξύ, ποινικές ευθύνες για το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο τμήμα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, με θύμα συμβασιούχο εργαζόμενη, αναζητεί, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μέσω προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία παρήγγειλε ο προϊστάμενός της, Λάμπρος Τσόγκας.