Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ψήφισμα συμπαράστασης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία στους ανθρώπους του Πολιτισμού.

Την αμέριστη συμπαράστασή του στο αίτημα για στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού εκφράζει με ψήφισμά του το Τμήμα Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Όπως αναφέρει η Συνέλευση του Τμήματος, η επιστροφή στην κοινωνική ομαλότητα δεν μπορεί παρά να βασιστεί στην ανατροφοδότηση του ανθρώπινου πνεύματος.

«H παγκόσμια υγειονομική κρίση έχει ανατρέψει τις συνθήκες καλλιτεχνικής δημιουργίας και διαμεσολάβησης του καλλιτεχνικού έργου.

»Οι καλλιτέχνες καθώς και οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού υφίστανται αναγκαστικούς περιορισμούς. Επιπλέον, τα μεταβαλλόμενα δεδομένα σχετικά με την πολιτιστική ζωή και ειδικά τις παραστατικές τέχνες, δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας με δυσμενείς συνέπειες για την καλλιτεχνική παραγωγή.

»Η τέχνη κατά τους δύσκολους μήνες που περνάει ο πλανήτης, υπήρξε το περιζήτητο «φάρμακο» για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της ελπίδας για το μέλλον. Οι άνθρωποι της τέχνης τροφοδοτούν τη δεξαμενή του πολιτισμού με προσωπικές θυσίες συχνά αδιανόητες για το μέσο εργαζόμενο. Είναι η στιγμή που η ανάγκη στήριξης του πολιτισμού και των ανθρώπων του γίνεται σημαντικότερη, προκειμένου η επόμενη μέρα να βρει την κοινωνία μας υγιή σωματικά και πνευματικά».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ