Skip to main content

Στο πλευρό των επαγγελματιών λαϊκών αγορών η Βούλα Πατουλίδου

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι στέκεται στο πλευρό των εμπόρων και παραγωγών υποστηρίζοντας το λαϊκό χαρακτήρα του.

Στους πάγκους των λαϊκών αγορών βρέθηκε σήμερα το πρωί η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου προκειμένου να συζητήσει με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του κλάδου ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει για την Τετάρτη 7 Απριλίου, διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου που αφορά στις Λαϊκές Αγορές.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης έχοντας στην ευθύνη της τη λειτουργία του Θεσμού στη Θεσσαλονίκη,  επισήμανε ότι στέκεται στο πλευρό των εμπόρων και παραγωγών υποστηρίζοντας το λαϊκό χαρακτήρα του.

Όπως τόνισε η κ. Πατουλίδου «η  Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης είναι ένας ισχυρός συντονιστικός φορέας που παρέχει τα εχέγγυα εποπτείας της νομιμότητας και της λειτουργικότητας των λαϊκών αγορών.

«Οι λαϊκές αγορές είναι ένας θεσμός ιστορικός, που δημιουργήθηκε στο παρελθόν, σε παρόμοιες δύσκολες συνθήκες όπως αυτές που διανύουμε τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και πολύ περισσότερο τώρα με την πανδημία. Στόχο είχαν να προστατέψουν τον καταναλωτή. Ο εκσυγχρονισμός τους είναι το ζητούμενο και όχι η αλλαγή μορφής τους. Ο λαϊκός χαρακτήρας τους βασίζεται στη συμμετοχή των εμπόρων και των παραγωγών χωρίς μεσολαβητές.
Η πλειοδότηση των θέσεων των λαϊκών αγορών αποκλείει τους ασθενέστερους των συμμετεχόντων. Τα εκπαιδευτικά κριτήρια στη συμμετοχή στις λαϊκές αγορές είναι ένας αδόκιμος όρος που αποκλείει τους ανθρώπους που ενεργοποιούνται στον πρωτογενή τομέα που είναι το μεδούλι του τόπου μας.  Άνθρωποι που άφησαν στο περιθώριο την εκπαίδευση για να αφιερωθούν σ'αυτό το επάγγελμα. Η ορθή πρακτική μίας διοίκησης δεν είναι να τους αποκλείσει αλλά να τους εκπαιδεύσει και να τους ενδυναμώσει. Η αδειοδότηση των παραγωγών θα πρέπει να δίνεται με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης