Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ «ΓΑΛΑ ΒΛΑΧΑΣ»

Η διοίκηση της Περιφέρειας θα πιέσει την όποια κυβέρνηση προκύψει ώστε, ακόμη και με την είσοδο ιδιώτη, να μην κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας.

Πρωτοβουλία προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του εργοστασίου "Γάλα Βλάχας", στο Πλατύ Ημαθίας αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η διοίκηση της Περιφέρειας θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα πιέσει την όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές προς την κατεύθυνση της επίλυσης των ζητημάτων, ώστε, ακόμη και με την είσοδο ιδιώτη να μην κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας, είπε ο κ. Τζιτζικώστας. «Στόχος μας είναι να πολλαπλασιάζονται οι θέσεις εργασίας, όχι να μειώνονται», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, πρότεινε να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για το εργοστάσιο του Πλατέος, για τους εργαζόμενους και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αποβιομηχάνισης της περιοχής. Γνωστοποίησε επίσης ότι, έπειτα από συνεννόηση με τον κ. Τζιτζικώστα, είχε συνεργασία την περασμένη εβδομάδα με τη διεύθυνση του εργοστασίου.

Η υπάλληλος του εργοστασίου, Άννα Μπορδένα, είπε ότι στους εργαζόμενους προτάθηκε η οικειοθελής αποχώρηση με συγκεκριμένους όρους και σημείωσε ότι είναι άγνωστο αν η εταιρεία έχει πουλήσει ήδη το εργοστάσιο ή αν θα γίνει παύση λειτουργίας και επαναλειτουργία του εργοστασίου μετά από τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Σε κάθε περίπτωση είπε ότι το ζήτημα αφορά 76 εργαζόμενους για τους οποίους η σχετική εξέλιξη ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Πρότεινε μάλιστα, το προϊόν του εργοστασίου να κατευθύνεται σε ξενοδοχειακές μονάδες, στο στρατό και τα νοσοκομεία της χώρας.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» έκανε λόγο για ιστορική επιχείρηση με σημαντικές κατακτήσεις των εργαζομένων σε αυτήν ενώ o περιφερειακος σύμβουλος Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη «Συμμετέχω» χαρακτήρισε τις εξελίξεις ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των πολιτικών της ΕΕ στην γεωργία. Ο Βασίλης Ρέβας περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πρότεινε, μεταξύ άλλων, την απορρόφηση των εργαζομένων σε άλλες επιχειρήσεις του ίδιου ομίλου και την κάλυψη του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους των εργαζομένων για το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες στο εργοστάσιο. Η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολίτες Μπροστά» δήλωσε ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες για τη διευθέτηση του θέματος.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ