Skip to main content

Στο πόδι οι Σέρρες για ενδεχόμενο δημιουργίας τρίτης προσφυγικής δομής

Ο δήμαρχος της πόλης ζητά από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να μην προχωρήσει το σχέδιο για τη δημιουργία τρίτης προσφυγικής δομής στις Σέρρες.

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε περίπτωση που προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία και τρίτης δομής φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

Ο εν λόγω σχεδιασμός έγινε γνωστός όταν έφθασε στις Σέρρες κλιμάκιο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που χωρίς να ενημερώσει οποιαδήποτε αρχή άρχισε την αναζήτηση χώρου όπου θα εγκατασταθεί η νέα δομή.

«Το μάθαμε από πολίτες που είδαν τα στελέχη της ΔΟΜ να μετρούν χώρους δίχως να ενημερώσουν κανέναν κυριολεκτικά», εξηγεί στη Voria.gr ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν να έχει βρεθεί χώρος, ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε σημείο πολύ κοντινό με τις άλλες δύο προσφυγικές δομές που φιλοξενούν περίπου 900 Κούρδους Γεζίντι.

Ήδη ο δήμαρχος Σερρών  έχει αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να μην προχωρήσει το σχέδιο δημιουργίας τρίτης δομής, καθώς στον νομό Σερρών μαζί με τις ξενοδοχειακές μονάδες φιλοξενούνται συνολικά 1.100 πρόσφυγες.

Σε περίπτωση που προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία της δομής αναμένεται να υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις από τους κατοίκους της πόλης των Σερρών, τονίζει ο κ.Χρυσάφης.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Χρυσάφης στη Voria.gr, «δεν πρόκειται για ρατσιστική αντίδραση, αφού ήδη υπάρχουν πρόσφυγες στην περιοχή, η διαμαρτυρία θα γίνει για να καταλάβει η κεντρική διοίκηση ότι υπάρχει κορεσμός στις Σέρρες όσον αφορά τη φιλοξενία προσφύγων».