Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
x

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑ ΚΙΛΚΙΣ

Το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση 57 αντλιοστασίων του δικτύου ύδρευσης και την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου του δήμου Κιλκίς.

Υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, η ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πράξης «Εμβληματικά Έργα Ύδρευσης ΔΕΥΑ Κιλκίς», παρουσία του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και του υφυπουργού και βουλευτή Ν. Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 24.862.500 ευρώ, είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει υλοποιηθεί ποτέ στον νομό σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο έργο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση 57 αντλιοστασίων του δικτύου ύδρευσης και την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου (από αμιαντοσωλήνες) σε 36 οικισμούς του δήμου.

Ειδικότερα, η αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης εκτείνεται σε συνολικά 302 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει τους εξής οικισμούς: Γαλλικός, Καμπάνη, Μάνδρες, Πεδινό, Νέα, Σάντα, Άγιος Χαράλαμπος, Αμάραντα, Κορυφή, Αργυρούπολη, Κρηστώνη, Χωρύγι, Σταυροχώρι, Βαπτιστής, Κεντρικό, Βάθη, Επτάλοφος, Αγιος Μάρκος, Μελισσουργειό, Ανω Θεοδωράκι, Κάτω Θεοδωράκι, Τέρπυλλος, Ευκαρπία, Ίσωμα, Αντιγόνεια, Γερακαριό, Μυριόφυτο, Νέο Μυριόφυτο, Μαυρονέρι, Π. Αγιονέρι, Ν. Γυν/στρο, Μικρόκαμπος, Ηλιόλουστο, Μεγ. Στέρνα, Κορομηλιά, Πλαγιά και Κιλκίς (εναπομείναντα σημεία της πόλης).

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, με την ένταξη του έργου αυτού, «αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει κοινό όραμα και συνεργασία ανάμεσα στους θεσμικούς παράγοντες ενός νομού, τα πάντα είναι εφικτά».

Ο υφυπουργός επαίνεσε την ετοιμότητα της  ΔΕΥΑΚ όσον αφορά στη σύνταξη της σχετικής μελέτης, ενώ αναφέρθηκε στην συντονισμένη προσπάθεια η οποία καταβλήθηκε μαζί με το Δήμαρχο Κιλκίς, προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Τον Μάιο, ο υφυπουργός παρουσίασε στον υπουργό Εσωτερικών στην Αθήνα, την προστιθέμενη αξία που έχει ένα τέτοιο έργο για το Κιλκίς, ενώ στη συνέχεια του ζήτησε να επισκεφθεί τον νομό την Ημέρα της Απελευθέρωσης της πόλης, στις 21 Ιουνίου, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερέστερα από τη δημοτική Αρχή για την αναγκαιότητα του έργου.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «συνεχίζουμε, με βάση το θεσμικό ρόλο του καθενός, τη στενή συνεργασία με όλους τους παράγοντες του Νομού, με μοναδικό στόχο την ενίσχυση των υποδομών του και την καλύτερη ποιότητα ζωής των Κιλκισιωτών. Η ώρα το Κιλκίς να αποκτήσει όσα δικαιούται, έχει έρθει».

Τέλος, ο υφυπουργός ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για τη συνεργασία και τη συναντίληψη, δηλώνοντας «ευγνώμων, που με τη συνέπεια και υποστήριξη του, βελτιώνουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής των Κιλκισιωτών.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ