Skip to main content

Στο ψηφοδέλτιο Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ ο Νίκος Ταχιάος

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, στην Α' Θεσσαλονίκης. Ολική επαναφορά από το... 1993.

«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο σημερινός αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης.

Τα χρόνια της αποχής από την ενεργό πολιτική για τον κ. Ταχιάο φαίνεται ότι πέρασαν ανεπιστρεπτί και πλέον κάνει ολική επαναφορά, τόσο στα κομματικά, όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Ταχιάος ήταν ξανά υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ το μακρινό 1993 (πάλι με επικεφαλής Μητσοτάκη, τον Κωνσταντίνο). Η συνεχής παρουσία του κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα φαινόταν ότι θα οδηγούσε στην είσοδό του στο ψηφοδέλτιο και δε θα παρέμενε στα αμιγώς κομματικά του καθήκοντα.

Ο κ. Ταχιάος, από τους πιο γνωστούς «μητσοτακικούς» της Θεσσαλονίκης, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ανέλαβε τα κομματικά του καθήκοντα τον προηγούμενο Μάρτιο ως αναπληρωτής γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας.

Θέση από την οποία αναμένεται να παραιτηθεί (το κάνουν όλα τα στελέχη που μπαίνουν στις λίστες για τις βουλευτικές εκλογές) το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διεκδικήσει την εκλογή του στη Βουλή μέσω του ψηφοδελτίου της Α' Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ταχιάος άλλωστε πέραν της προσωπικής σχέσης του με τον πρόεδρο του κόμματος επιδεικνύει εδώ και πολύ καιρό έντονη πολιτική κινητικότητα, κάνει διαρκείς παρεμβάσεις, όχι μόνο για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και για θέματα ευρύτερης πολιτικής και της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας και την επανενεργοποίησή του ή αν θέλετε την πιο ενεργό συμμετοχή του στα κοινά την επιθυμούσε και ο ίδιος.

Η υποψηφιότητά του φέρεται να «κλείδωσε» τις προηγούμενες μέρες εν όψει και της ανακοίνωσης των ονομάτων των ψηφοδελτίων της ΝΔ, που αναμένεται να γίνει ως το τέλος του έτους και επισήμως (το 80% των υποψηφίων βουλευτών σε όλη τη χώρα, όπως λένε οι πληροφορίες από την Πειραιώς).