Skip to main content

Στο ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Ζέρβα η Σοφία Σαμαρά

Ένταξη της Σοφίας Σαμαρά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα

Την ένταξη της κα Σοφίας Σαμαρά στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα από το εκλογικό του κέντρο.

«Καλωσορίζω τη Σοφία στον κοινό μας αγώνα. Με την εμπειρία της και την αφοσίωσή που έχει επιδείξει στα ζητήματα της πόλης, εμπλουτίζει και δυναμώνει την προσπάθειά μας. Κάθε μέρα που περνά έρχονται δίπλα μας οι ζωντανές δυνάμεις της πόλης» δήλωσε ο κ. Ζέρβας. Από την πλευρά της η κα Σαμαρά τόνισε πως «σε αυτή τη μεταβατική για την πόλη περίοδο, το κρίσιμο είναι να υπάρξει στοτιμόνι της πόλης κάποιος που να θέλει, να ξέρει και να μπορεί. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά και εκτιμώ πως η πρόταση που διαμορφώνουμε μαζί για την πόλη της επόμενης ημέρας είναι πλήρης, υλοποιήσιμη και ταυτόχρονα οραματική».

Η κα Σαμαρά, κόρη του Δασκάλου Γεωργίου Σαμαρά είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά και Τουμπιώτισσα. Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, εισήχθη ως πρώτη υπότροφος πανελλαδικά. Μεταπτυχιακές σπουδές στη μεθοδολογία, στη διδακτική, στη ΣΕΛΜΕ, με συγγραφικό έργο, κατόπιν στο Πανεπιστήμια KENT, CANTERBURY, DARWIN COLLEGE της Μεγάλης Βρετανίας. Υπηρετώντας πάνω από 33 έτη τη δημόσια εκπαίδευση με θητεία στα πειραματικά σχολεία, συμμετέχει σε πλήθος σεμιναρίων μετεκπαίδευσης συνεδρίων όσον αφορά τη διδακτική, το περιβάλλον, το e-government, το Σ.Ε.Π, τα προγράμματα Comenius. Εκπαιδεύτρια στον ΟΑΕΔ , δημόσια ΙΕΚ, έχει εξειδίκευση στην ειδική αγωγή ΑΜΕΑ.

Η ενασχόληση με τα κοινά ξεκινά το 2002, εκλέγεται σύμβουλος Δ’ διαμερίσματος Θεσσαλονίκης και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι τώρα, έχοντας υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος το 2006 και αναλαμβάνοντας το 2013 την προεδρία της Δ’ δημ. κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» και αναπληρωματικό του Θεαγένειου Νοσοκομείου και των ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης. Ενεργό μέλος της Κ.Ε.ΔΗ.Θ και του ιδρύματος Άγιος Στυλιανός. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.