Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ Η EBU

Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ θα παραχωρήσει στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής από το Ραδιομέγαρο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης.

Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ θα παραχωρήσουν στις 12.00 το πρωί της Παρασκευής από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU) Ζαν Πολ Φιλιπό και η γενική διευθύντρια του οργανισμού Ίνγκριντ Ντελτάρ, οι οποίοι θα βρίσκονται ήδη από αργά το βράδυ της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης.
 
Η EBU προσέφερε συχνότητα για τη μετάδοση του απεργιακού προγράμματος των εργαζομένων, έχοντας ζητήσει από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση Σαμαρά να ανακαλέσει την απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης.
 
Σε επιστολή που απηύθυνε την Τετάρτη προς τον πρωθυπουργό, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση υπογράμμισε πως «η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών».
 
Η EBU παραχώρησε συχνότητα για να μεταδίδεται το live streaming της ενημερωτικής εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ. Τεχνικοί της ραδιοτηλεόρασης κατήγγειλαν, ωστόσο, ότι έγιναν παρεμβολές στην ψηφιακή επίγεια συχνότητα 48, από όπου εξέπεμπαν το απεργιακό πρόγραμμα.
 
Στη συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης απευθύνηκε και ο εκπρόσωπος της Ιταλικής Ένωσης Δημοσιογράφων και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Φράνκο Σίντι, ο οποίος τόνισε ότι τα δημόσια μέσα ενημέρωσης διασφαλίζουν την πολυφωνία και την σύνθεση των πολιτισμικών αντιλήψεων.
 
«Δεν συμφωνώ με την άποψη ορισμένων ευρωπαίων Επιτρόπων και του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδας. Αντίθετα πιστεύω ότι αφορά όλα τα δημόσια μέσα της Ευρώπης και τους εργαζόμενους σε αυτά» ανέφερε ο Φράνκο Σίντι.
 
Ο Φράνκο Σϊντι αναφέρθηκε, επίσης, στην επιστολή του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζίμ Κανάλε προς τον Αντώνη Σαμαρά με την οποία ζητεί την ανάκληση της απόφασης για την αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ, ενώ εκφράζει τη διάθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας να συνεισφέρει στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.
 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ