Skip to main content

Στο ρελαντί την πρόκριση ο ΠΑΟΚ, πάει για τέταρτο σερί κύπελλο (video)

Ο «Δικέφαλος» κέρδισε ξανά τον Παναθηναϊκό με 0-1 στο ΟΑΚΑ και με συνολικό σκορ 3-0 προκρίθηκε στους «4» του θεσμού για πέμπτη σερί χρονιά.

Την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει για 5η σερί χρονιά ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 0-1 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στον «Δικέφαλο» όταν μόλις στο 2' απείλησε με τον Μπίσεσβαρ να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Διούδη να αποκρούει σε κόρνερ ενώ το «τριφύλλι» απάντησε στο 9' όταν συνδυάστηκαν οι Δώνης-Χατζηγιοβάνης και η μπάλα έφτασε στον Χατζηθεοδωρίδη που εξαπέλυσε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Τελικά, οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 11' όταν ο Πέλκας έκανε φοβερή κίνηση μπαίνοντας από τα δεξιά στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σβιντέρσκι που πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Διούδη για να πετύχει έτσι το 0-1.

Το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 31' καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χατζηθεοδωρίδης σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει αλλάζοντας πορεία και τον Πασχαλάκη να εκτινάσσεται εντυπωσιακά αποκρούοντας σε κόρνερ.

Στο 56' του ματς και μετά από επίθεση των γηπεδούχων, ο Δώνης άπλωσε το πόδι του και δεν βρήκε τη μπάλα αλλά τον Πασχαλάκη που τραυματίστηκε αλλά κατάφερε να συνεχίσει σε αντίθεση με τον Πέλκα που στο 60' ζήτησε να αντικατασταθεί.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ματς, με τους «πράσινους» να απειλούν σε δύο περιπτώσεις όταν αρχικά στο 85', Κουρμπέλης και Περέα συνδυάστηκαν με τη μπάλα να φτάνει στον Μακέντα που σούταρε εκτός εστίας ενώ ο Ιταλός στράικερ πρωταγωνίστησε και στη φάση του 89' σουτάροντας από μακριά αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε τη μπάλα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Κουρμπέλης, Νάγκι (46’ Αγιούμπ), Ζαχίντ (70’ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (58’ Περέα), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βεϊρίνια, Βαρέλα (86’ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (63’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι (72’ Ακπόμ).