Skip to main content

Στο Σέιχ Σου η Γεννηματά: Κυβερνητική ανικανότητα και αδιαφορία (φωτο)

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ διαπίστωσε από κοντά την καταστροφή στο περιαστικό δάσος, ζητώντας άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του

του Νίκου Αβουκάτου

Αδιαφορία και ανικανότητα με «ολέθρια αποτελέσματα» χρέωσε στην κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, που βρέθηκε σήμερα στο Σέιχ Σου πραγματοποιώντας αυτοψία στα κατεστραμμένα από το έντομο-φονιά τμήματα του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.

Συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, τους υποψήφιους βουλευτές Γιάννη Μαγκριώτη, Κυριάκο Κυριάκο, Γιώργο Αρβανιτίδη, τον εκπρόσωπο Τύπου, Παύλο Χρηστίδη, και στελέχη του κόμματος, η κα. Γεννηματά διαπίστωσε από κοντά την καταστροφή, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την προστασία του δάσους.

«Τώρα είναι η ώρα να δοθούν οι πόροι και να ληφθούν μέτρα για την προστασία αυτού του δάσους, για να αναγεννηθεί ο τόσο πολύτιμος πνεύμονας για την πόλη. Τώρα πριν είναι πολύ αργά», είπε η κα. Γεννηματά. Ζήτησε, δε, να δοθούν τα απαραίτητα χρήματα και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την αναγέννηση του δάσους πριν να είναι πολύ αργά, όπως επισήμανε.

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από τον κ. Δανιηλίδη ο οποίος ζήτησε από την κ. Γεννηματά να ασκήσει τη δική της παρέμβαση για την προστασία του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της πόλης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος παρέδωσε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έναν λεπτομερή φάκελο με στοιχεία που αφορούν το σοβαρό αυτό θέμα, τα οποία, όπως υποστήριξε ο ίδιος, αποδεικνύουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να γίνουν προληπτικά οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Δανιηλίδης ζήτησε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για να μην καταστραφεί ολοσχερώς το δάσος μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα κλαδέματα και οι ξερές πευκοβελόνες λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να εκπονηθούν δύο μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση και τη αναζωογόνηση του δάσους.

Τις επόμενες ημέρες ο ίδιος αναμένεται να καταθέσει στο πλαίσιο της εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης.