Skip to main content

Από 23.000 στο σφυρί ακίνητα στη Θεσσαλονίκη από την ΕΤΑΔ (φωτο)

Τα διαμερίσματα βρίσκονται σε πολυκατοικία κοντά στη Ρωμαϊκή Αγορά – Το φθηνότερο πωλείται με τιμή εκκίνησης τα 23.000 ευρώ.

Διαμερίσματα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης με τιμή εκκίνησης μόλις τα 23.000 ευρώ ρίχνει στην αγορά, μέσω της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), στοχεύοντας στην επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης των ακινήτων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο της.

Πρώτη ημερομηνία διενέργειας των ανοιχτών διαγωνισμών έχει οριστεί η 18η Ιουνίου ενώ τα ακίνητα εντάχθηκαν στην πλατφόρμα, την προηγούμενη Παρασκευή, στις 10 Μαϊου.

Σύμφωνα με τους όρους των διαγωνισμών, έκαστο ακίνητο μεταβιβάζεται "ως έχει και ευρίσκεται", ενώ εναπόκειται στους ενδιαφερόμενους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, να προβούν σε πλήρη νομικό και/ή τεχνικό έλεγχο.

Στη Θεσσαλονίκη η ΕΤΑΔ, προχωρά στην πώληση έξι διαμερισμάτων, μικρής επιφανείας, τα οποία βρίσκονται στην Κασσάνδρου 101, σε διαφορετικούς ορόφους της ίδιας πολυκατοικίας, σε απόσταση λίγων μέτρων από τη Ρωμαϊκή Αγορά.

Πρόκειται για διαμερίσματα που η τιμή εκκίνησης τους διαμορφώνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ωστόσο δεν αποκλείεται, όπως λένε γνώστες της αγοράς, να αυξηθεί σημαντικά καθώς σε έναν διαγωνισμό το ποσό πώλησης μπορεί να αναπροσαρμοστεί προς τα επάνω.

Τα χαρακτηριστικά των διαμερισμάτων

-Διαμέρισμα 46 τμ, στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας πωλείται προς 23.000. Το ακίνητο είναι ελεύθερο.
-Στην ίδια πολυκατοικία, διαμέρισμα, επίσης 46 τμ, στον πέμπτο όροφο, πωλείται προς 24.000 ευρώ. Το διαμέρισμα είναι επίσης ελεύθερο.
-Στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας πωλείται, προς 29.000 ευρώ, διαμέρισμα, 60 τμ,  που είναι μισθωμένο.
-Προς 30.000 ευρώ πωλείται διαμέρισμα του 5ου ορόφου, 60 τ.μ. δύο δωματίων. Το διαμέρισμα είναι ελεύθερο.
-Αντί του ποσού των 34.000 ευρώ πωλείται διαμέρισμα 2ου ορόφου, 72,5 τ.μ., τριών δωματίων, που είναι μισθωμένο.
-Προς 38.000 ευρώ πωλείται διαμέρισμα του 5ου ορόφου, 72,5 τ.μ., που είναι ελεύθερο.  

Για καθένα από τα διαμερίσματα το βήμα (η ελάχιστη αύξηση εκάστης προσφοράς επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς) είναι 5%. Ως εγγύηση συμμετοχής ορίζεται το ποσό των 4.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΤΑΔ διαθέτοντας εξειδικευμένη τεχνογνωσία, έχει διενεργήσει έως σήμερα είτε για ακίνητα του χαρτοφυλακίου της, είτε για ακίνητα της ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ δεκάδες ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς e-auction, εξασφαλίζοντας έσοδα άνω των 60εκατ. ευρώ.