Skip to main content

Στο σφυρί ακίνητο της Mouzenidis Travel στη Χαλκιδική - Η τιμή εκκίνησης

Τι αφορά ο πλειστηριασμός που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2023- Η καθοδική πορεία της Mouzenidis Travel

Στις 15 Φεβρουαρίου του 2023 αναμένεται να χτυπήσει, εκτός απροόπτου και αν δεν υπάρξει κάποια κίνηση για την αναστολή της διαδικασίας, το ηλεκτρονικό σφυρί για το 40% της κυριότητας αγροτεμαχίου στη Χαλκιδική για οφειλές της πάλαι ποτέ κραταιάς Mouzenidis Travel.

Πρόκειται για αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 7,368,20 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Πόρτες του Αγίου Μάμα, βορειοανατολικά της νέας εθνικής οδού Μουδανιών Κασσάνδρας, μέσα στο οποίο έχει ανεγερθεί ένα διώροφο κτήριο επιφάνειας 200 τ.μ. με κεραμοσκεπή, το οποίο φιλοξενούσε τις λειτουργίες της επιχείρησης.  Να σημειωθεί ότι η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 560.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον πλειστηριασμό επισπεύδουσα δεν είναι κάποια τράπεζα ή κάποια εταιρεία διαχείρισης δανείων, αλλά η εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Σύμφωνα με το capital.gr, το τμήμα από το δρόμο μέχρι περίπου 35 μέτρα πίσω από το κτήριο και σε έκταση 4 στρεμμάτων έχει ασφαλτοστρωθεί και χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων ενώ στο συγκεκριμένο σημείο έχουν κατασκευαστεί και κάποια στέγαστρα στάθμευσης επιβατηγών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε καλή κατάσταση ενώ στο πίσω μέρος του οικοπέδου υπάρχει ελαιώνας. Να σημειωθεί ότι η διώροφη οικοδομή κατασκευάστηκε με άδεια, η οποία εκδόθηκε το 1979 και περιήλθε στην κατοχή της Mouzenidis το 1991.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή στην οποία βρίσκεται το εν λόγω ακίνητο, αρχικά ήταν κυρίως αγροτική, ωστόσο πλέον παρουσιάζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη καθώς στην νοτιοδυτική πλευρά της εθνικής οδού και μέχρι την ακτή του Θερμαϊκού έχουν ανοικοδομηθεί αξιοσημείωτες ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών, ενώ στις δύο πλευρές του δρόμου λειτουργούν δεκάδες εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες σχετίζονται κυρίως με τον τουρισμό και τις κατασκευές.

Η καθοδική πορεία του ομίλου

Σημειώνεται πως από την άνοιξη του 2021 οπότε και έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του ομίλου Μπόρις Μουζενίδης, ξεκίνησε η καθοδική πορεία για τον όμιλο, με αποκορύφωμα την πτώχευση της.

Εμφανίζοντας  μεγάλες υποχρεώσεις όχι τόσο σε τράπεζες και δημόσιο όσο σε προμηθευτές, ο όμιλος έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα να μείνει στην επιφάνεια χωρίς ωστόσο κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα στις αρχές του έτους όταν το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε απόφαση με την οποία απέρριπτε την παράταση της ισχύος των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν λήξει στις 23 Δεκεμβρίου, η Mouzenidis Travel βρέθηκε εκτεθειμένη απέναντι στους πιστωτές της χάνοντας το καθεστώς της προστασίας και κάνοντας ακόμη πιο ασφυκτικά τα περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης.

πηγή: capital.gr