Skip to main content

Στο σφυρί εργοστάσιο της Χατζηϊωάννου-Sprider στην Ξάνθη - Η τιμή εκκίνησης

Σε πλειστηριασμό το εργοστάσιο της «Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ» στη Γενισέα Ξάνθης την ερχόμενη Τετάρτη - Τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,58 εκατ. ευρώ

Την ερχόμενη Τετάρτη βγαίνει σε πλειστηριασμό το εργοστάσιο της «Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ» στη Γενισέα Ξάνθης, της κραταιάς κάποτε αλυσίδας ένδυσης Sprider, των αδελφών Χατζηιωάννου. Πριν μια δεκαετία η εταιρεία είχε προσχωρήσει στη σύναψη αποκλειστικής συνεργασίας με τον Έλληνα performer Σάκη Ρουβά, βάσει της οποίας ο δημοφιλής τραγουδιστής επιμελήθηκε αντρική και γυναικεία κολεξιόν, που είχε γίνει ανάρπαστη.

Από το 2010, όταν η εταιρεία παρά τα σύννεφα που υπήρχαν ξετύλιγε το business plan της με συνεχείς επεκτάσεις, μέχρι σήμερα μεσολάβησαν μια σειρά σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της. Οι οριστικοί τίτλοι τέλους πέφτουν σε λίγες ημέρες, με το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας να βγαίνει στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,58 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Sprider Stores είχε φτάσει να διαθέτει δίκτυο 114 καταστημάτων εκ των οποίων 88 στην Ελλάδα και άλλα 26 στα Βαλκάνια.

Σημειώνεται πως την αποκλειστική προώθηση του ακινήτου έχει αναλάβει η Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ, που ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της CBRE.

Τα χαρακτηριστικά του βιομηχανικού ακινήτου

Πρόκειται για ακίνητο συνολικής επιφάνειας 25.055,08 τ.μ, ανεπτυγμένο σε οικόπεδο επιφάνειας 48.822,00 τ.μ.. Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε το 2001 και αποτελείται από ένα κύριο κτήριο βιομηχανικής χρήσης επιφάνειας 24.152,83 τ.μ. και αρκετούς βοηθητικούς χώρους (χώρος γραφείων, φυλάκιο εισόδου, δεξαμενές νερού, δεξαμενή φυσικού αερίου, στεγασμένοι χώροι στάθμευσης κτλ.) συνολικής επιφάνειας 902,25 τ.μ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που συνοδεύει το ακίνητο, «το κύριο κτήριο έχει κατασκευαστεί με μεταλλικές δοκούς και μεταλλικά πάνελ. Η εξωτερική κατάσταση του ακινήτου χαρακτηρίζεται ως καλή. Οι δρόμοι εντός του οικοπέδου του ακινήτου είναι ασφαλτοστρωμένοι, ενώ το ακίνητο είναι περιφραγμένο με μεταλλικούς πασσάλους και μεταλλικό συρματόπλεγμα. Το βιομηχανικό ακίνητο είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως ως εργοστάσιο επεξεργασίας και κατασκευής υφασμάτων».

Το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 200 μ από την επαρχιακή οδό Ξάνθης – Αβδήρων, 2 χλμ από την κωμόπολη της Γενισέας, 6 χλμ από την Εγνατία Οδό και 20 χλμ από την πόλη της Ξάνθης.

Η διαδικασία της πώλησης

Η διαδικασία της πώλησης θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού (https://www.eauction.gr/Auction/Details/130534), που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου. Η τελική ημερομηνία εγγραφής στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό είναι η Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου.