Skip to main content

Σε ιδιώτη και το τελευταίο περίπτερο στη Νέα Παραλία με 125.000 ευρώ

Πρόκειται για το περίπτερο που βρίσκεται στον Απογευματινό Ήλιο με τη δημοπρασία να διενεργείται σήμερα από την αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασιών

Στο σφυρί βγήκε, σήμερα, και το τελευταίο από τα επτά περίπτερα στη Νέα Παραλία, μετά από δημόσια πλειοδοτική προφορική δημοπρασία που είχε προκηρύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το περίπτερο που βρίσκεται στον Απογευματινό Ήλιο με την δημοπρασία να διενεργείται σήμερα από την αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασιών, πρόεδρος της οποίας είναι ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Γιώργος Δημαρέλος.

Η εταιρία GCA Holding ΙΚΕ κατέθεσε την μεγαλύτερη προσφορά και «κέρδισε» το περίπτερο με μίσθωμα 125.000 ευρώ. Η τιμή εκκίνησης σύμφωνα με τους όρους διακήρυξης ήταν 28.000 ευρώ. Στη δημοπρασία, που διενεργήθηκε, συμμετείχαν και κατέθεσαν προσφορές πέντε εταιρείες.

Σημειώνεται ότι η GCA Holding ΙΚΕ είχε αναδειχθεί πλειοδότης και στο περίπτερο πολιτισμού και αναψυχής στον Μεσογειακό Κήπο της Νέας Παραλίας, με μίσθωμα 170.000 ετησίως. Η ίδια εταιρεία «χτύπησε» και κέρδισε και το ένα από τα δύο περίπτερα στον Κήπο των Ρόδων με μίσθωμα 55.000 ευρώ.

Σε άλλα δύο περίπτερα, μετά από δημοπρασίες που διενεργήθηκαν, αναδείχθηκε ανάδοχος η Μαρία Γεωργιάδου. Πρόκειται για το γυάλινο που βρίσκεται στον Κήπο του Νερού με μίσθωμα 140.000 ευρώ ετησίως και για το περίπτερο πολιτισμού και αναψυχής στον Κήπο του Νερού με ετήσιο μίσθωμα 33.500 ευρώ.

Στην εταιρεία DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, κατακυρώθηκε με 131.000 ευρώ ετησίως το γυάλινο περίπτερο στον Κήπο των Εποχών στη Νέα Παραλία.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια εταιρεία αναδείχθηκε ο πλειοδότης της δημοπρασίας και για την εκμίσθωση του πρώην Maison Crystal, με μίσθωμα 262.500 ευρώ ετησίως.

Με την ολοκλήρωση των δημοπρασιών των περιπτέρων και του πρώην Maison Crystal ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει εξασφαλίσει έσοδα από μισθώματα ύψους 916.000 ευρώ, εκ των οποίων το 20% θα αποδίδεται στην ΕΤΑΔ.

Όπως γράφει σε ανάρτησή του στο facebook, ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγράμματων, τα έσοδα του δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι περίπου 733.000 ευρώ, που είναι ένα ποσό που θα συνεισφέρει σημαντικά στα μεγάλα έξοδα συντήρησης που απαιτούνται.

«Οι επόμενες διοικήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράφουν στον προϋπολογισμό της συντήρησης του έργου ποσά για τα οποία πολλοί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αντίθετοι να έχει στη διάθεσή του ο Δήμος, καθώς όλοι όσοι ασχολούνται με τη Νέα Παραλία, ξέρουν καλά τι αγώνας έγινε για να φτάσουμε εδώ», σημειώνει.