Skip to main content

Στο σφυρί σπίτια και κάτω των 100.000 ευρώ - Η πρόταση των τραπεζών

Θα πρέπει να καταστούν πιο περιοριστικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας σε σχέση με το εισόδημα αλλά και την αξία των ακινήτων, εκτιμά ο CEO της Eurobank

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών για τις τελικές αποφάσεις για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή CEO της Eurobank Θεόδωρο Καλαντώνη, «ο νόμος Κατσέλη θα ισχύει και μετά την 1η Ιανουαρίου 2019».

Ωστόσο, όπως ανέφερε σε ερώτηση της «Ναυτεμπορικής», κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Economist στο Βερολίνο, «θα πρέπει να καταστούν πιο περιοριστικά τα κριτήρια επιλεξιμότητας σε σχέση με το εισόδημα αλλά και την αξία των ακινήτων, για την οποία οι τράπεζες έχουν προτείνει να μειωθεί κάτω από τις 100.000 ευρώ».

Ο κ. Καλαντώνης αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θερμό ζήτημα για το πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες και φυσικά την ελληνική κοινωνία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ακόμη ένα σενάριο βρίσκεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και αφορά το λεγόμενο κυπριακό μοντέλο, που προβλέπει ότι το κράτος θα καταβάλλει το 1/3 της εκάστοτε δανειακής δόσης, υπό την προϋπόθεση ότι ο δανειολήπτης αποπληρώνει τα υπόλοιπα 2/3 της οφειλής.