Skip to main content

Στο σφυρί τα περίπτερα της Νέας Παραλίας- Οι ανάδοχοι και οι προσφορές

Πρόκειται για τα δύο γυάλινα περίπτερα στον Κήπο του Νερού, καθώς και για αυτά που βρίσκονται στον Μεσογειακό Κήπο και στον Κήπο των Ρόδων.

Στο σφυρί βγήκαν τα τέσσερα πρώτα περίπτερα της Νέας Παραλίας, η εκμίσθωση των οποίων αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για τα δύο γυάλινα περίπτερα στον Κήπο του Νερού, καθώς και για αυτά που βρίσκονται στον Μεσογειακό Κήπο και στον Κήπο των Ρόδων.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε προκηρύξει δημόσια πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των περιπτέρων. Οι δημοπρασίες διενεργήθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασιών από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υψηλές ήταν οι προσφορές που κατατέθηκαν για τα δύο περίπτερα που βρίσκονται στον Μεσογειακό Κήπο και στον Κήπο του Νερού, ενώ χαμηλότερες για τα άλλα δύο που είναι στον Κήπο των Ρόδων.

Συγκεκριμένα, η υψηλότερη προσφορά για μίσθωμα, που έφτασε μάλιστα τις 170.000 ευρώ ετησίως, αφορά το περίπτερο πολιτισμού και αναψυχής στον Μεσογειακό Κήπο της Νέας Παραλίας. Η δημοπρασία διενεργήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2018 και η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας είχε οριστεί στο ποσό των 52.000 ευρώ. Πλειοδότης της δημοπρασίας, ο οποίος θα υπογράψει σύμβαση με τον δήμο Θεσσαλονίκης για πέντε έτη, με δυνατότητα παράτασης τριών χρόνων, αναδείχθηκε η εταιρεία GCA HOLDING I.K.E.  

Η ίδια εταιρεία «χτύπησε» και κέρδισε και το ένα από τα δύο περίπτερα στον Κήπο των Ρόδων με μίσθωμα 55.000 ευρώ. Η δημοπρασία διενεργήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2018.

Με υψηλό μίσθωμα «χτυπήθηκε» και το περίπτερο που βρίσκεται στον Κήπο του Νερού. Ειδικότερα, το μίσθωμα κλείδωσε στο  ποσό των  140.000 ευρώ ετησίως και ανάδοχος είναι η Μαρία Γεωργιάδου. Η δημοπρασία  διενεργήθηκε στις 30 Νοεμβρίου της περασμένης χρονιάς για τη σύναψη σύμβασης πέντε ετών, με δυνατότητα παράτασης τριών χρόνων, μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του πλειοδότη. Ο ίδιος ανάδοχος αναδείχθηκε και για το περίπτερο πολιτισμού και αναψυχής στον Κήπο του Νερού με ετήσιο μίσθωμα 33.500 ευρώ.

«Ήταν μια καθαρή διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ανταγωνισμός για την εκμίσθωση των περιπτέρων. Σε κάθε δημοπρασία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τουλάχιστον 3-4 εταιρείες», επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημοπρασιών και αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Γιώργος Δημαρέλος.

Τα αποτελέσματα των δημοπρασιών κατακυρώνει η Οικονομική Επιτροπή. Στη συνέχεια καλούνται οι πλειοδότες να υπογράψουν τις συμβάσεις για την παραχώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των περιπτέρων. Εκτιμάται ότι στους πρώτους μήνες του 2019 θα ξεκινήσει η εκμίσθωση των γυάλινων περιπτέρων.

Το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα 1η Φεβρουαρίου θα διενεργηθεί η δημόσια πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για το πρώην Maison Crystal στον κήπο του Ίσκιου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι δημοπρασίες για την εκμίσθωση των περιπτέρων στον Κήπο των Εποχών και στον Απογευματινό Ήλιο, στις 7 και 14 του Φεβρουαρίου αντίστοιχα.