Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη.

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ, που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συμμετάσχει την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Αντικείμενο του ΣΓΥ είναι η προετοιμασία του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνονται η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας COVID-19, η πορεία των εμβολιασμών στην ΕΕ, η ελληνική πρόταση για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, θέματα  ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, καθώς και οι σχέσεις με τη «Νότια Γειτονία».

Την τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Ελλάδας, θα απασχολήσουν ακόμη το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για τη Δημοκρατία, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και οι σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, την Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει ομιλία στο συνέδριο «Greece: Competing for Global Talent», που διοργανώνεται διαδικτυακά από το Delphi Economic Forum και ειδικότερα στη θεματική ενότητα «Engaging & Attracting Digital Migrants».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ