Skip to main content

Στο Συνέδριο του Ε.Λ.Κ. στο Ελσίνκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στο Ελσίνκι της Φινλανδίας θα βρεθεί σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συμμετάσχει ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Νέας Δημοκρατίας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) το οποίο θα εκλέξει τον υποψήφιο του Ε.Λ.Κ. για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, την Τετάρτη στις 15.30, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ της ολομέλειας με θέμα: «Ευημερία για όλους - Περισσότερη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας για την Ευρωπαϊκή οικονομία».

Θα ακολουθήσει, στις 19.00, η ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. στην ολομέλεια του Συνεδρίου, στις 19.30 το debate των δύο υποψηφίων (κ. Manfred Weber – κ. Alexander Stubb) και στις 20.00 η Σύνοδος Κορυφής του Ε.Λ.Κ. Την Πέμπτη  στις 11.00 ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και η Ελληνική αντιπροσωπεία θα ψηφίσουν για τον υποψήφιο πρόεδρο του Ε.Λ.Κ. για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σειρά διμερών επαφών. Μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Juncker (στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης), τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jurki Katainen, τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας κ. Pablo Casado και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ της Κύπρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.