Skip to main content

Στο σκαμνί για ξέπλυμα στέλνει τον Χατζηγιάννη η Εισαγγελέας

Τον τελικό λόγο για το αν θα γίνει δεκτή η έφεση του Μιχάλη Χατζηγιάννη κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος τον έχει το συμβούλιο Εφετών.

Να δικαστεί ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προτείνει η εισαγγελέας Εφετών, Ευσεβία Κορμικιάρη σχετικά με την υπόθεση των εμβασμάτων των 5 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έστειλε ο γνωστός τραγουδιστής στην Κύπρο.

Με πρότασή της (1199/16) προς το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητά να κριθεί απαράδεκτη και να απορριφθεί η έφεση που είχε ασκήσει ο τραγουδιστής κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έχει παραπεμφθεί σε δίκη για το ποσό των 5 εκατ.  ευρώ που εμφανίζεται να έστειλε στην Κύπρο. Σύμφωνα με το βούλευμα, "στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες".

Η τελική κρίση θα εκδοθεί από το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί για το αν θα κάνει δεκτό ή όχι το αίτημα του Μιχ. Χατζηγιάννη.