Skip to main content

Στο σκαμνί όσοι έστελναν στοιχεία – μαιμού στην ΕΕ

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μελετούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με προτροπή της ΕΕ.
Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει ποιοι ενέχονται στην υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων, με τα οποία η Ελλάδα τροφοδοτούσε την Κομισιόν και κατ’ επέκταση την Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία χρόνια εξετάζει η κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική πίεση που ασκείται από τις Βρυξέλλες είναι μεγάλη, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε κατά την διάρκεια του τελευταίου EcoFin και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών. Για την ακρίβεια, ήταν αυτός που έθεσε θέμα τιμωρίας, το οποίο έγινε αποδεκτό και τα από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η προοπτική σύστασης εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα και θα αναζητήσει ευθύνες συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα ασχοληθεί με το ζήτημα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και την κατάθεση του αναθεωρημένου προγράμματος σταθερότητας. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι χρονικά το ζήτημα θα έλθει στην επικαιρότητα στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρ