Skip to main content

Στο ΣτΕ για τις δημοπρασίες του ΝΟΜΕ κατέφυγε η ΔΕΗ

Στις δημοπρασίες συμμετέχουν προμηθευτές - ανταγωνιστές της ΔΕΗ, ΔΕΗ+1, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις φθηνότερες πηγές ηλεκτροπαραγωγής.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ) λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής, προσέφυγε η διοίκηση της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την προσφυγή, η τιμή εκκίνησης υπολείπεται σημαντικά του κόστους παραγωγής, γεγονός το οποίο ζημιώνει την Επιχείρηση. Σημειώνεται ότι η πρώτη δημοπρασία είχε ως τιμή εκκίνησης τα 37,37 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στις δημοπρασίες συμμετέχουν προμηθευτές - ανταγωνιστές της ΔΕΗ, ΔΕΗ+1, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις φθηνότερες πηγές ηλεκτροπαραγωγής και να τονωθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ γνωστοποιεί ότι «προσδίδει θετικό πρόσημο στην υποβληθείσα προσφυγή της διοίκησης της ΔΕΗ, με προσδοκία και σαφή στόχο να αποσοβηθούν τα χειρότερα, τα οποία δυστυχώς και είναι εκείνα που δύνανται να οδηγήσουν την Επιχείρηση στην πλήρη κατάρρευση».

Εκτιμά επίσης, ότι «η προσφυγή στο ΣτΕ μπορεί και πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας της διαδικασίας των δημοπρασιών, ώστε και να πετύχουν τον στόχο τους αλλά και να αποτραπούν τα σοβαρά προβλήματα που διαφαίνονται στον εφοδιασμό της αγοράς».