Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΣΤΟ ΣΤΕ Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Η εταιρεία ζητάει να ακυρωθεί η άρνηση του υπουργού να αποφανθεί επί του αιτήματος της για χορήγηση παράτασης ενός έτους άδειας στις Σκουριές.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η «Ελληνικός Χρυσός» κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη για το θέμα της έκδοσης νέας άδειας στις Σκουριές.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ζητάει να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού να αποφανθεί επί του αιτήματος που είχε υποβάλει τον περασμένο Μάρτιο για χορήγηση παράτασης ενός έτους της άδειας εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στις Σκουριές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η παλαιά άδεια έληξε στις 24 Μαρτίου 2017.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η επίμαχη άδεια εγκατάστασης, μεταξύ άλλων, αφορά το παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου, τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης, κ.λπ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι επίμαχες εγκαταστάσεις και υποδομές, για τις οποίες ζητείται η παράταση της άδειας, συναρτώνται άμεσα με την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές και η μη χορήγησή της επιφέρει καθυστέρηση στην πρόοδο αυτών των εργασιών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ