Skip to main content

Στο ΣτΕ κατά του τέλους ακινήτων ο δήμος Θεσσαλονίικης

Την αντίθεσή του στον τρόπο είσπραξης του τέλους ακινήτων, με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, εκφράζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω του ψηφίσματος που εγκρίθηκε από το ΔΣ.

Αντίθετος στον τρόπο είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης, καθώς και στον οριζόντιο χαρακτήρα του, δηλώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στο ψήφισμα που έλαβε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση τονίζεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης και αντισυνταγματικότητας της σχετικής ρύθμισης που αναθέτει στη ΔΕΗ την αρμοδιότητα είσπραξης του φόρου.

Παράλληλα, αποφασίζει να αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την παροχή εθελοντικής νομικής υποστήριξης σε όσους πολίτες έχουν αυτή την ανάγκη επειδή προσφεύγουν εναντίον του συγκεκριμένου μέτρου.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δήμος τονίζει πως δεν έχει την αρμοδιότητα της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν μπορεί όμως και να εμποδίσει όσους δημοτικούς υπαλλήλούς του, με την ειδικότητα ηλεκτρολόγου, θελήσουν να επανασυνδέσουν εθελοντικά το ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά συμπολιτών μας που έχει κοπεί επειδή αδυνατούσαν να πληρώσουν το ειδικό τέλος.