Skip to main content

Στο ΣτΕ σχέδια Π.Δ για αγροφύλακες

Για τη μονιμοποίηση ή την απόλυσή τους θα αποφασίζει το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων
Στο Ε  Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκη δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν την Ελληνική Αγροφυλακή.

Με το πρώτο διάταγμα καθορίζεται η διαδικασία μονιμοποίησης και απόλυσης των Αγροφυλάκων και με το δεύτερο προβλέπεται η ιεραρχία, η εξέλιξη, η αξιολόγηση προσόντων και τα ατομικά βιβλιάρια του αγρονομικού προσωπικού της Ελληνικής Αγροφυλακής. Όπως προβλέπουν τα Π.Δ, οι Αγροφύλακες μετά την ευδόκιμη αποφοίτησή τους από τη Σχολή Αγροφυλάκων, θα υπηρετούν δύο χρόνια σε κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες της Ελληνικής Αγροφυλακής.

Για την μονιμοποίηση ή την απόλυσή τους θα αποφασίζει το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων, το οποίο θα συγκροτείται από έναν Αγρονομικό Διευθυντή, ως πρόεδρο και δύο Αγρονομικούς Υποδιευθυντές ή Αγρονόμους.

Παράλληλα, καθορίζονται οι βαθμοί του αγρονομικού προσωπικού που έχουν ως εξής: Αρχηγός, Αγρονομικός Διευθυντής, Αγρονομικός Υποδιευθυντής, Αγρονόμος, Αρχιφύλακας και Αγροφύλακας. Οι βαθμοί από τον Αγρονόμο μέχρι τον Αρχηγό απονέμονται με Προεδρικά Διατάγματα.

Σύμφωνα πάντα με τα σχέδια Π Δ, το αγρονομικό προσωπικό όλο των βαθμών, εκτόςτου Αρχηγού, αξιολογείται κάθε χρόνο και η αξιολόγηση γίνεται με τις εκθέσεις αξιολόγησης.