Skip to main content

Στο ΣτΕ το αίτημα Κουφοντίνα για ακύρωση της απόφασης μεταγωγής του στο Δομοκό

Περί αντισυνταγματικότητας του νόμου 4760/2020 για τις μεταγωγές κρατουμένων έκανε λόγο ένας εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα

Συζητήθηκε στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον της ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγητής ο Ευθύμιος Αντωνόπουλος) ο Δημήτρης Σαραφιανός, ένας εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε πως η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, είναι μη νόμιμη και πρόσθεσε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές κρατουμένων.

Ακόμη, κ. Σαραφιανός, υποστήριξε ότι υπό το φως του ισχύοντος Συντάγματος για το επίμαχο θέμα αρμόδια να επιληφθούν είναι Διοικητικά Δικαστήρια, αφού ήδη επιλαμβάνονται επί της εκτέλεσης των χρηματικών ποινών.